tisdag 30 april 2024

inloggad som

Ystadsentreprenörer köper danskt e-learningbolag

Hans Olsson, tidigare delägare i studentportalen Syoguiden, har tillsammans med partnern Kristian Kragh köpt femtio procent av danska e-learningbolaget Easy Learning. Under namnet Flexcompetence ska företaget nu få en ny inriktning.

Bolagets nya webbtjänst ska göra det enklare för företag och organisationer att få kontroll på utbildningsinsatser och direkt mäta vilket utfall de har på produktionen. Enligt Hans Olsson skiljer sig Flexcompetences teknik gentemot traditionella e-learningtjänster genom att även sätta fokus på hur teorin överförs till praktik i det vardagliga arbetet.

Webbtjänsten ska bland annat ge stöd för mentorskap, samt skapa ramar för målstyrning där utbildningsinsatser tidigt kopplas samman med uttalade mål som sedan kan följas upp.

— Vi planerar att lansera en första version 31 januari. Vi siktar in oss på ganska stora organisationer och för redan samtal med ett antal kunder, säger Hans Olsson, som i dag verkar i Ystadtrakten.

Han ser konsulter som en annan potentiell målgrupp. De ska använda webbtjänsten som ett komplement till sina föreläsningar.

I samband med lanseringen av tjänsten ska Kristian Kragh tillträda som VD i bolaget. Eventuellt kommer ytterligare en delägare tas in i ett senare skede. Några anställda finns inte i Easy Learning i dagsläget, men Hans Olsson räknar med ett par nyanställningar under 2010. Bolaget siktar sedan på snabb tillväxt — från tre miljoner kronor i omsättning första året till trettio miljoner om tre år.

Joel Lyth

Hans Olsson, tidigare delägare i studentportalen Syoguiden, har tillsammans med partnern Kristian Kragh köpt femtio procent av danska e-learningbolaget Easy […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.