måndag 16 september 2024

inloggad som

Strategikonsulter satsar på utbildningar

|  
|  

Kunskapspartner i Lund har under sommaren fördjupat sitt samarbete med Tillväxtverket och satt igång ett nytt Almi-projekt. Detta efter att pandemin fått bolaget att sadla om.

– Det fysiska mötet har alltid varit centralt för oss. Vi har fokuserat på traditionell projektledning och konsulttjänster inom strategiutveckling. Nu har vi styrt om och blivit mer digitala eftersom vi ser att fler företag väljer att satsa på strategiresurser inhouse. Så vi fokuserar mer på rådgivning och utbildningar, säger Givi Kokaia, som tillträdde som vd för Kunskapspartner vid årsskiftet. 

I juli blev det klart att Tillväxtverket och Almi satsar vidare på samarbetet med Lundabolaget och deras partner Digital Scorecard. Tillsammans erbjuder de kostnadsfria webbinarier och workshops på temat ”digital strategi inom marknadsföring och försäljning”. 

I våras fick dessutom Kunskapspartner, Digital Scorecard och klusterorganisationen Packbridge ett annat projekt tilldelat från Tillväxtverket. Det går bland annat ut på att erbjuda kostnadsfria digitala utbildningar om hur företag använder data som en strategisk resurs. 

– Det handlar om att förstå essensen av datan runt omkring dig. Dels ska du kunna samla in datan på ett strukturerat sätt, dels ta din tid att förstå mönster och samband för strategiska beslut. Många små och medelstora företag vet inte vart de ska börja och behöver stöd i att använda data som en strategisk resurs i beslutsfattandet. Vi vill försöka ge dem den kunskapen, säger Givi Kokaia. 

Emiliano Strauss

Kunskapspartner i Lund har under sommaren fördjupat sitt samarbete med Tillväxtverket och satt igång ett nytt Almi-projekt. Detta efter att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Innovation Skånes nya miljardmål

    I somras tillträdde Tue David Bak som vd för Innovation Skåne. Nu har han lagt om strategin för hur innovationsbolaget ska arbeta och vilka mål som ska nås. Det handlar om stora pengar och målen är minst sagt djärva.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Tunga namn till växande Ystad Summit

    Arrangören hoppas på konkreta svar på frågor som rör hållbarhet och beredskap när den tredje upplagan av Ystad Summit drar i gång i morgon. På plats från näringslivshåll finns bland andra Tetra Paks Sverigechef Marie Sandin och Johanna Nordell, hållbarhetschef på Ikea Sverige.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Sista dagen för tillväxtnestorn

    I morgon fredag är det sista arbetsdagen för Jan-Erik Bengtsson efter 13 år som ledare för Tillväxt Malmö. – Jag är stolt över att ha skapat 2 500 nya jobb i Malmö, säger han.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.