tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Nytt AI-verktyg gav storkund till Navet

|  ,
|  

Som exklusiv partner i Norden till det Singapore-baserade teknikföretaget Quilt.Ai har Navet Analytics levlat upp sin kapacitet inom omvärldsbevakning. Med hjälp av ett nytt AI-verktyg ska man nu på uppdrag av Boverket hjälpa den första kunden, ICHB, Informationscentrum för hållbart byggande, att förstå drivkrafterna för hållbart byggande i Sverige.

– Verktyget ger oss möjlighet att i realtid observera gruppers beteenden, attityder, tonalitet och tolka och förstå varför dessa beteenden inträffar – något som inte går att likställa med de “social listening tools” som finns på marknaden, säger Alexander Alvén, vd för Navet Analytics.

Genom att samla in enorma mängder data på sociala nätverkssajter, forum, vloggar, mediahus, nyhets- och forskningsartiklar kommer ICHB att få svar på vad som driver svenskar att fatta hållbara beslut kopplade till byggande och renovering.

– Verktyget har tränats att tolka både text, film och bilder. Det förstår ironi, sarkasm och uttryckssymboler. Vi kan även visualisera sambanden mellan individer, budskap och organisation genom association i flera led, säger Alexander Alvén som på sikt vill kunna erbjuda även mindre kunder analyser genom AI-verktyget.

Quilt.Ai har redan analyserat trender och beteenden vid över 4,3 miljarder konsumtionstillfällen i 540 städer, 82 länder och arbetar med företag som Google, Ikea, Amazon och Bill & Melinda Gates Foundation.

Pernilla Gudmundsson

 

Som exklusiv partner i Norden till det Singapore-baserade teknikföretaget Quilt.Ai har Navet Analytics levlat upp sin kapacitet inom omvärldsbevakning. Med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.