torsdag 13 juni 2024

inloggad som

AI-konsulter öppnar kontor i Silicon Valley

|  
|  

Backtick Technologies, som nyss flyttat till nya Mindpark i Lund, ska öppna kontor i Palo Alto. Knappt ett år efter bildandet växlar konsultbolaget upp.

Det startades av Michal Stypa, tidigare konsult på ÅF, och Oskar Handmark som jobbat för ”en hemlig amerikans tech-jätte i Malmö”. Fokus ligger på konsultuppdrag inom maskininlärning till startups, men planen är att med tiden utveckla egna AI-produkter.

– Det är ett väldigt starkt team med några av de tyngsta AI-konsulterna i regionen, säger Erik Wilson som nyligen tillträtt som innovationschef.

Teamet består av fyra tidigare maskininlärningskonsulter, inklusive grundarna och nyvärvade Birger Kleve från Sigma. Erik Wilson är den femte och kommer senast från nyss likviderade Lundabolaget Bylife, som han grundade.

Han berättar för Rapidus att de bland annat arbetar mot kunder i Palo Alto och snart öppnar kontor där.

– Ambitionen är att påbörja en resa nästa år, där vi går från att jobba som konsulter till att ta fram egna produkter inom maskininlärning. Och vi vill möta bolagen där borta för att ta fram rätt produkt, säger Erik Wilson.

Emiliano Strauss

Backtick Technologies, som nyss flyttat till nya Mindpark i Lund, ska öppna kontor i Palo Alto. Knappt ett år efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Senzagen på offensiven

    Men 37 nya miljoner ska Senzagen, med vd Peter Nählstedt, gå på offensiven för att bredda produktportföljen och följa kunderna hela vägen till marknaden.

  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.


  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.