tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Stefan Fleron slutar som vd för EG Sverige

Efter att danska EG-koncernen sålt sin tjänsteverksamhet till börsnoterade IT-jätten DXC Technology står det nu klart att runt 80 personer på EG Sveriges Malmökontor går över till det amerikanska storbolaget.

EG Sverige sysselsätter strax under 200 personer varav drygt 100 blir en del av DXC. På Malmökontoret arbetar merparten med affärssystem.

– I mars går cirka 80 personer på Malmökontoret över till DXC och cirka 25 stannar i EG. Vi kommer att bli två olika bolag, jag har i dag inga uppgifter om hur vi hanterar våra kontor, säger EG Sveriges vd Stefan Fleron till Rapidus.

Han lämnar över sin vd-post för EG Sverige till Mikkel Bardram och går över till DXC där han kommer ansvara för försäljning inom Eclipse – det affärsområde som EG:s tjänsteverksamhet kommer integreras in i.

– DXC har förvärvat oss för att växa i Norden. Vi kommer titta på organisk tillväxt och intressanta företag att förvärva på långt håll, säger Stefan Fleron.

De som blir kvar i EG Sverige kommer fortsättningsvis arbeta med EGs kassasystem för detaljhandeln, samt systemlösningar för energibranschen.

EG Sverige ökade sin omsättning med tio procent i fjor från 274 miljoner kronor. Koncernen omsätter runt två miljarder danska kronor och har cirka 1.800 medarbetare på 25 kontor i Sverige, Norge, Polen och Danmark.

Kapitalfonden Axcel äger resterande delar av EG och siktar på att sälja resten av koncernen. I och med uppköpet har en tredjedel av bolaget omsättningsmässigt sålts och nära hälften verksamhetsmässigt.

Börsnoterade IT-jätten DXC Technology har huvudkontor i USA och sysselsätter omkring 133.000 personer över hela världen. DXC verkar inom flera industrier och sysslar med bland annat IT-säkerhet, apputveckling, molntjänster och affärssystem.

Emily Binks

Efter att danska EG-koncernen sålt sin tjänsteverksamhet till börsnoterade IT-jätten DXC Technology står det nu klart att runt 80 personer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.