lördag 4 maj 2024

inloggad som

Nexam Chemical mer än dubblar omsättningen

Ifjol ökade Nexam Chemical i Lund omsättningen till 19 miljoner kronor. Det är att jämföra med drygt 8 miljoner kronor 2016. Resultatet är dock fortfarande blodrött: -23 miljoner.

Förvärvet av Plasticolor i december 2017 har bidragit med 6 miljoner kronor till Nexams omsättning sedan köpet.

Plasticolor sysslar med specialiserad färgservice till den plastbearbetande industrin och har sälj- och marknadskontor i sju europeiska länder. Förvärvet innebär ökad produktionskapacitet, förbättrade marginaler och nya affärsmöjligheter, uppger bolaget i bokslutskommunikéen som publicerades under onsdagen.

Nexam grundades 2009 som en avknoppning från kemikoncernen Perstorp. Bolagets teknik bygger på ett antal molekyler som skapar tvärbindningar i polymerkedjorna för olika plaster. Det gör plasten tåligare så att billigare varianter kan användas till tillämpningar inom exempelvis elektronikindustrin.

Antalet anställda uppgick till totalt omkring 45 anställda, inklusive förvärvet. /Emily Binks

Ifjol ökade Nexam Chemical i Lund omsättningen till 19 miljoner kronor. Det är att jämföra med drygt 8 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.