tisdag 30 april 2024

inloggad som

Helgläsning: Rapidus toppnyheter i december

Nu gör vi en paus i vår ordinarie utgivning men är tillbaka i början av januari med kittlande nyheter om det bubblande näringslivet i Skåne och Öresundsregionen. Inför stundande helger bjuder vi på en sammanfattning över toppnyheterna i december.

I början av månaden rapporterade vi att börsnoterade läkemedelsbolaget Cantargia i Lund fick in Ingvar Kamprads familjestiftelse som ny storägare. Det i samband med en kapitalresning om totalt 232 miljoner kronor.

Även Lundabaserade Iconovo, som utvecklar inhalatorprodukter, kan se framemot tillskott i kassan. I Lundabolagets fall handlar det om ett nyligen påskrivet avtal värt runt 28 miljoner kronor med indiska Intas Pharmaceuticals.

En annan typ av tillskott planeras vid Ericssons Lundakontor. Efter omfattande nedläggningar på telekomjättens kontor i Lund värvas det nu friskt till en ny enhet som ska utveckla bärbar elektronik och andra uppkopplade prylar.

I det sista nyhetsbrevet innan jul skrev vi om att Region Skåne tilldelas 20 miljoner kronor från Tillväxtverket. Pengarna ska delas ut till minst 80 små och medelstora bolag i internationaliserings- och digitaliseringsstöd.

God Jul!
/Rapidus-redaktionen

Nu gör vi en paus i vår ordinarie utgivning men är tillbaka i början av januari med kittlande nyheter om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.