söndag 4 juni 2023

inloggad som

Helgläsning: Rapidus toppnyheter i december

Nu gör vi en paus i vår ordinarie utgivning men är tillbaka i början av januari med kittlande nyheter om det bubblande näringslivet i Skåne och Öresundsregionen. Inför stundande helger bjuder vi på en sammanfattning över toppnyheterna i december.

I början av månaden rapporterade vi att börsnoterade läkemedelsbolaget Cantargia i Lund fick in Ingvar Kamprads familjestiftelse som ny storägare. Det i samband med en kapitalresning om totalt 232 miljoner kronor.

Även Lundabaserade Iconovo, som utvecklar inhalatorprodukter, kan se framemot tillskott i kassan. I Lundabolagets fall handlar det om ett nyligen påskrivet avtal värt runt 28 miljoner kronor med indiska Intas Pharmaceuticals.

En annan typ av tillskott planeras vid Ericssons Lundakontor. Efter omfattande nedläggningar på telekomjättens kontor i Lund värvas det nu friskt till en ny enhet som ska utveckla bärbar elektronik och andra uppkopplade prylar.

I det sista nyhetsbrevet innan jul skrev vi om att Region Skåne tilldelas 20 miljoner kronor från Tillväxtverket. Pengarna ska delas ut till minst 80 små och medelstora bolag i internationaliserings- och digitaliseringsstöd.

God Jul!
/Rapidus-redaktionen

Nu gör vi en paus i vår ordinarie utgivning men är tillbaka i början av januari med kittlande nyheter om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl