onsdag 18 september 2024

inloggad som

Invent Medic förvärvar med skral kassa

|  
|  

Kvinnohälsobolaget Invent Medic i Lund flaggar för både en nyemission och ett bolagsförvärv. Vd Anna Lindström siktar på ett positivt kassaflöde redan i år.

Invent Medic fokuserar på försäljning av kvinnorelaterade produkter. Eufemia Bladder Support, ett skydd vid ansträngningsinkontinens, är utvecklad av bolaget. Produktportföljen innehåller ytterligare två produkter och är nu tänkt att utökas i och med förvärvet av Karlstadbaserade Me Cover, som har utvecklat en speciell kjol som ska göra att kvinnor känner sig mindre utlämnade vid gynekologundersökningar.

– Förvärv ligger i vår strategi för att utöka produktportföljen. Vi vill dra nytta av den organisationsstruktur med bland annat säljkanaler som vi har byggt upp, och kan lätt ta in nya produkter utan att öka kostnaderna, säger Invent Medics vd Anna Lindström.

Det återstår förhandlingar med Me Cover, som kommer att återupptas när företrädesemissionen är genomförd. Betalningen 1 Mkr ska ske med aktier i Invent Medic. 

Invent Medic öppnar en företrädesemission som vid fulltecknande ska öka kassan med 13,4 Mkr, varav 60 procent garanteras. Bolaget hade endast 1,2 Mkr i likvida medel vid halvårsskiftet och tar därför samtidigt ett brygglån om 1 Mkr.

– Målet är att vi ska bli kassaflödespositiva under 2024. Vi är där och nuddar vissa månader, och tror att vi får betalande kunder också för vår nya produkt Uricap under året. 

Medlen från emissionen ska gå till expansion av försäljningen av produkterna, samt till fortsatt arbete för fler förvärv. Invent Medic är noterat på Spotlight sedan 2017 och handlas i dag för 36 öre.

Elisabet Ottosson

Kvinnohälsobolaget Invent Medic i Lund flaggar för både en nyemission och ett bolagsförvärv. Vd Anna Lindström siktar på ett positivt kassaflöde redan i år.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bonesupport – ”Vi är bara i början”

    Bonesupport, Skånes snabbast växande uppstartsbolag, går från klarhet till klarhet och försäljningen i USA rusar. Samtidigt förbereder bolaget nya behandlingsområden och nya marknader. Rapidus har intervjuat vd Emil Billbäck.

  • Strömhopp från Doxa

    Bara tre veckor efter att vd sagt upp sig slutar även finanschefen på fastighetsbolaget Doxa. Och dessförinnan har två styrelseledamöter avgått eller avböjt omval. Rapidus har tagit reda på vad som händer i bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.