torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Precise toppvärvar från Lime

|  
|  

Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar sitt nuvarande jobb på Lime Technologies.

– Ett av mina fokusområden på Lime Technologies var att vidareutveckla och optimera verksamhetens finansiella processer och rapporteringssystem, vilket bidrog till att ytterligare öka transparensen och effektiviteten. Jag är också stolt över att ha medverkat i flera spännande projekt, bland annat förvärvet av Sportadmin, som stärkte Limes marknadsposition och bidrog till dess fortsatta fina tillväxt, säger Maria Wester till Rapidus och fortsätter:

– Min tid på Lime har varit oerhört givande. Beslutet att gå vidare var inte lätt, men jag kände att möjligheten på Precise Biometrics var ett fantastiskt tillfälle att ta del av en spännande och innovativ bransch och den häftiga resa de har framför sig.

Rapidus har rapporterat om en nyvunnen optimism kring Precise, som märktes i minskade förluster i Q1-rapporten och en fin aktieuppgång de senaste månaderna. I år har aktievärdet, i skrivande stund, ökat med mer än 300 procent.

Vad tänker du driva på Precise?

– Nu är det ju inte bara jag som ska driva detta utan vi är ett helt team, men det handlar om att fortsätta med bolagets kommersiella transformering och exekvera enligt den strategi som ligger, med fokus på lönsam tillväxt. Både jag och företaget ser väldigt positivt på framtiden och det började ju bra med tanke på att aktiekursen gick upp på dagen då det kommunicerades att jag skulle börja, säger Maria Wester.

Var tror du att företaget befinner sig när du suttit på posten i ett par år?

– Det är lite tidigt att titta i kristallkulan redan innan jag börjat, men jag ser stor potential för området biometri generellt. Precise är väl positionerat med experter inom biometri och har alla möjligheter att genom befintliga och nya erbjudanden ha en positiv utveckling kommande år. Det ska bli väldigt kul att visa världen vilket fantastiskt bolag Precise är och vad vi kan leverera.

Emiliano Strauss

Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Precis vad Precise behövde

  Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.