onsdag 17 april 2024

inloggad som

Endbright lanserar Startright

|  
|  

Skilsmässoplattformen Endbright är igång med sin hittills största investeringsrunda. Grundaren Charlotte Ljung vill inleda en internationell lansering och bredda tjänsten till att gälla hela relationen.

Charlotte Ljung är veckans gäst i Lejonkulan. Hon berättar om sitt företag Endbright, som var först i Sverige med att erbjuda en digital plattform för separation- och skilsmässotjänster. Sedan starten 2019 har över 100.000 individer använt Endbrights plattform för hjälp med bland annat bodelning, beräkning av underhållsstöd och juridisk rådgivning.

– Nu har vi arbetat i under ungefär tre år och testat olika koncept. Vi har lagt en robust grund och står inför några större samarbeten. I och med detta lanserar vi även en typ av försäkringslösning tillsammans med etablerade nyckelaktörer, säger Charlotte Ljung till Janne Dahlqvist i podden.

Efter en noggrann analys av de processer som sätts igång vid en separation är Endbright nu på gång att lansera en uppdaterad plattform. Den nya versionen har dock mindre fokus på själva separationen och mer fokus på relationen.

Charlotte Ljung säger att den nya tjänsten, som döps till Startright, är tänkt att börja användas långt innan en separation ens kommit på tal. Hon ser den som ett slags relationsskydd, snarare än en skillsmässotjänst, och erkänner att företaget – som genom åren fått mycket medial uppmärksamhet som just en skilsmässotjänst– har en del varumärkesarbete framför sig.

– Du kallar ju inte en livsförsäkring för en dödsförsäkring, säger Charlotte Ljung.

För att satsa behövs nytt kapital. Endbright har hittills tagit in cirka 6 miljoner kronor i externt kapital och siktar nu på att locka lika mycket nytt kapital. Charlotte Ljung är ensam majoritetsägare och Jonas Persson, Microsoft Sveriges tidigare vd som nu är aktiv inom EQT, är en av minoritetsägarna. Jonas Vig, vd för vårdbolaget Min Doktor, är ordförande i Endbright.

Cajsa Jonasson

Skilsmässoplattformen Endbright är igång med sin hittills största investeringsrunda. Grundaren Charlotte Ljung vill inleda en internationell lansering och bredda tjänsten till att gälla hela relationen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.