tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Helsingborgare i ramavtal med Damallsvenskan

|  
|  ,

Helsingborgsbolaget bakom biljettsystemet Liveday har tecknat ett ramavtal med Elitfotboll Dam (EFD). En tidigare landslagsmålvakt går samtidigt in som delägare.

– Detta är mer än bara ett samarbete, det är att vara del av damfotbollens utveckling och tillväxt. Vår all inclusive-lösning är speciellt utvecklad för att effektivisera klubbarnas verksamhet och förbättra upplevelsen för supportrarna, säger Livedays vd Robin Lundgren i ett pressmeddelande.

Rapidus har tidigare berättat om bolaget Beyond Ticket i Helsingborg och plattformen Liveday, som förenklat är ett kombinerat biljett- och CRM-system för elitklubbar som hjälper dem att öka sina intäkter.

– Vi ser detta avtal som en spännande möjlighet för våra klubbar att engagera en bredare publik och stärka relationen till sina supportrar, säger Siri Frimodig, marknadsansvarig vid EFD.

Svensk damfotboll har visat en stark tillväxt med rekordhöga publiksiffror förra året. Ramavtalet omfattar alla klubbar i Damallsvenskan och Elitettan.

Flera klubbar har redan kommit igång med Liveday, bland andra Linköping och Umeå. Robin Lundgren hoppas att ramavtalet också blir ett sätt att få in en fot i herrfotbollen, vars elitklubbar har ramavtal med AXS Sweden.

– Allt fler klubbar har både herr- och damlag på elitnivå. Vi hoppas att de nu väljer Liveday för damlaget och får chans att jämföra systemen, säger Robin Lundgren.

Beyond Ticket har fått förstärkning på ägarsidan av tidigare tidigare landslagsmålvakten Pär Hansson som spelade för Helsingborgs IF.

Sölve Dahlgren

Helsingborgsbolaget bakom biljettsystemet Liveday har tecknat ett ramavtal med Elitfotboll Dam (EFD). En tidigare landslagsmålvakt går samtidigt in som delägare.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Helsingborgsprofilen hittar ny affär

    Han är Helsingborgaren som både varit vd på Bjärefågel och gjort ett klipp på padelflugan. Nu startar han ett bolag som vill hjälpa idrottsklubbar att sälja mer än bara biljetter till sina matcher.