fredag 26 april 2024

inloggad som

Ny rapport: Antalet Malmöbolag ökar 

|  
|  

Antalet företag i Malmö ökar. Även antalet anställda i bolagen har blivit fler. Det visar en färsk rapport som Malmö Stad har tagit fram.

De senaste tio åren har antalet aktiebolag ökat med 65 procent i staden.

– Av alla arbetstillfällen som skapas i Skåne så är cirka hälften i Malmö, säger Sara Bergman, näringslivsutvecklare på Malmö Stad som har tagit fram rapporten Malmöläget.

Inräknat alla företagsformer ökade antalet anställningsplatser med 22 procent mellan åren 2012 och 2022.

– Sysselsättningen ökar i Malmö. Detta beror bland annat på att det årligen startas många företag i staden, fler människor flyttar till Malmö och det är en stad med en levande startupscen, säger Sara Bergman.

Varje dag pendlar 78.000 personer från andra kommuner till Malmö för att jobba,
39.000 gör motsatt resa. Samtidigt åker 16.500 pendlare över sundet till Danmark. Om den planerade metron mellan Danmark och Sverige byggs och när Fehmarn Bält-tunneln står klar 2029 väntas rörligheten öka ytterligare.

– Prognosen är att vi då kommer att se en konkurrenskraftig storregion med tio miljoner invånare, säger Sara Bergman. 

Martin Linderoth

Antalet företag ökar. Även antalet anställda i bolagen har blivit fler. Det visar en färsk rapport som Malmö Stad har tagit fram.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.