onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Tunga kvinnor startar investeringsbolag

|  
|  

Åtta namnkunniga kvinnor startar ett investeringsbolag som ska investera i onoterade bolag.

Kvinnorna i aktieklubben Wing har efter 14 år valt att formalisera verksamheten och grundat Malmöbolaget Women Investing Networking Group, Wing AB.

– Vi känner varandra väl efter många år i aktieklubben och nu var det dags att gå vidare. Wing ska investera i onoterade bolag, men även fortsätta köpa aktier i noterade företag när det är rätt läge, säger Wings vd Elna Lembrér Åström, tidigare partner i konsult- och revisionsföretaget Deloitte i Malmö.

Hon är även företagskonsult i egen regi, finanschef i Pila Pharma och styrelseledamot i ett gäng bolag.

Wings första investering gjordes i somras. Det var en liten post i bolaget Undone Games som har utvecklat korsordsappen Letterme, en ny variant av Wordfeud.

– Målgruppen för Letterme är sådana som vi, som inte spelar i vanliga fall. Vi har ett par andra projekt på gång där det snart är dags att investera. Vi bidrar med ett väldigt bra kontaktnät och har tillsammans en bred kompetens, men vi kommer inte vara operativa i de bolag som vi investerar i, säger Elna Lembrér Åström.

Vad har ni för mål?

– Det återstår att se, bolaget har precis startat. Vi kommer att gå in efterhand i bolag med seriösa projekt som är långsiktigt hållbara. Om möjligt kommer det vara lokala företag.

Alla delägare ingår i Wings styrelse. Utöver Elna Lembrér Åström är det: Ingrid Tjersland, tidigare HR-chef och delägare i betongföretaget Starka – Camilla Dahlin, vice ordförande i Sparbanken Skåne och vice vd i IUC Syd – Eleni Cronström, vd i eventföretaget Cronström & Co – Suzanne Norrby, tidigare vd för Sten K Johnsons stiftelse – Annika Wallin Jalgén, näringslivsansvarig i Staffanstorp – Ingela Engman, grundare av och tidigare ägare i Felestad New Wave Profile – Gunilla Rimton, senior affärsutvecklare i Nordea private banking.

Elisabet Ottosson

Åtta namnkunniga kvinnor ska investera i onoterade bolag.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.