tisdag 26 september 2023

inloggad som

AI fångar snattare

|  
|  

Snattare upptäcktes redan första dagen som Lundabolaget Infra Motion Labs testade sitt AI-baserade säkerhetssystem i en Ica-butik. Om ett par veckor når produkten marknaden.

– Bara inom några sekunder efter att vi installerat larmade den om en som tog lite läsk. Sedan var det en person som snattade tamponger, säger Abdulla Salman, Infra Motions Labs vd och medgrundare.

Lundaföretagets produkt består av hård- och mjukvara som kopplas på befintliga övervakningssystem. Bolagets algoritmer analyserar informationsflödet från övervakning i realtid och varnar butiken om våldsamma eller avvikande beteenden, som när någon plockar på sig något.

Hittills har bolaget använt en beta-version av AI-tekniken, som vidareutvecklats i samarbete med en Ica-butik i Västmanland. I mitten av juni är det dags för lansering med prenumerationer till fler butiker.

– Vi har redan ett antal Ica-butiker som i princip väntar på installation. Sedan har vi en lång lista med otroligt många butiker som är möjliga kunder. I år har vi målet att signa 30 butiker, säger Abdulla Salman.

Emiliano Strauss

Snattare upptäcktes redan första dagen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad