torsdag 25 april 2024

inloggad som

AI fångar snattare

|  
|  

Snattare upptäcktes redan första dagen som Lundabolaget Infra Motion Labs testade sitt AI-baserade säkerhetssystem i en Ica-butik. Om ett par veckor når produkten marknaden.

– Bara inom några sekunder efter att vi installerat larmade den om en som tog lite läsk. Sedan var det en person som snattade tamponger, säger Abdulla Salman, Infra Motions Labs vd och medgrundare.

Lundaföretagets produkt består av hård- och mjukvara som kopplas på befintliga övervakningssystem. Bolagets algoritmer analyserar informationsflödet från övervakning i realtid och varnar butiken om våldsamma eller avvikande beteenden, som när någon plockar på sig något.

Hittills har bolaget använt en beta-version av AI-tekniken, som vidareutvecklats i samarbete med en Ica-butik i Västmanland. I mitten av juni är det dags för lansering med prenumerationer till fler butiker.

– Vi har redan ett antal Ica-butiker som i princip väntar på installation. Sedan har vi en lång lista med otroligt många butiker som är möjliga kunder. I år har vi målet att signa 30 butiker, säger Abdulla Salman.

Emiliano Strauss

Snattare upptäcktes redan första dagen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.


  • Fler härliga 34:or

    På tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer tio heta företag som grundats och drivs av entreprenörer som är max 34 år.

  • Ny AI från Lund ska se dina känslor

    Infra Motion Labs heter det nybildade bolaget i Lund som både ska kunna läsa av dina känslor och upptäcka snattare […]