måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Ytterligare nyemission från Precise Biometrics

|  
|  

Lundabolaget Precise Biometrics föreslår en nyemission på 50 miljoner kronor. Emissionen blir den tionde som bolaget gör på lika många år.

Emissionen innebär även att Precise nu spränger halvmiljardvallen i fråga om att be aktieägarna om mer pengar de senaste tio åren. Bolagets börsvärde var på tisdagen 180 miljoner kronor.

Precise Biometrics utvecklar mjukvara för biometrisk identifiering, till exempel fingeravtryck. Bolaget noterades under IT-boomen år 1999 och har därmed en liknande historia som Lundabolaget Anoto. Precise upplevde även en kortvarig hajp 2015 i samband med yran kring Fingerprint Cards, som utvecklar biometrisk hårdvara.

Det aktuella förslaget är en företrädesemission för befintliga aktieägare som späder ut dessa med 40 procent om de inte deltar. Emissionen är garanterad till 100 procent med garantiavgifter upp till 14 procent.

”Det här kapitaltillskottet kommer att accelerera vår förmåga att leverera på vår tillväxtstrategi samt ytterligare diversifiera våra intäktsströmmar. Det kanske mest spännande som kapitaltillskottet möjliggör är en ökad satsning på Digital Identity i USA”, skriver vd Patrick Höijer i ett pressmeddelande.

Emissionen ska godkännas av en bolagsstämma den 10 maj.

Gunnar Wrede

Lundabolaget Precise Biometrics föreslår en nyemission på 50 miljoner kronor. Emissionen blir den tionde som bolaget gör på lika många […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad