fredag 9 juni 2023

inloggad som

Malmökrögare i etablerings-race

Två skånska storkrögare satsar på nya etableringar. Pempert & Company växer med ytterligare en restaurang när de flyttar in i det nybyggda huset The Loop i Lund. Men även Pieplows restauranger har nysatsningar på gång.

– Vi har växt sedan 2020, när det bara var Lokal 17 och Studio 15. I dag har vi Alnarp 9, Lokal 17 Studio, Lokal 17 Hansa, Vinbar 17 Hansa, Studio 15 och Jägersro restauranger, säger Ulrika Andersson, vd för Pembert & Company (tvåa från vänster i bild).

När pandemin kom hade bolaget börjat satsa på nyöppningarna Alnarp och Hansa. Ulrika Andersson och krögaren Daniel Pembert fick välja om de skulle bromsa eller gasa på. De valde det senare.

Pembert & Companys omsättning för 2023 beräknas hamna på 42 miljoner och innefattar cirka 25 anställda.

Till våren ska de driva köket på Badhytten i Skanör och i mars tecknades ett hyresavtal med fastighetsbolaget Vectura för restaurangen på 549 kvadratmeter i The Loop. Kontors- och evenemangsfastigheten i Science Village i Lund ska stå klar i oktober 2024

Även Andreas och Linda Pieplow satsar under våren. Krögarparet driver cirka tio restauranger, bland annat Årstiderna, och inom kort öppnar de en lunchrestaurang i Malmö och en restaurang i Lommas småbåtshamn. Detta trots att pandemin slog hårt mot verksamheten.

Mette Carlbom

Två skånska storkrögare satsar på nya etableringar. Pempert & Company växer med ytterligare en restaurang när de flyttar in i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl