fredag 19 april 2024

inloggad som

Indisk reform ger Malmöbolag skjuts

|  
|  

Medeonbolaget Smartcare Analytica, som sedan ett år tillbaka har sin digitala plattform för vårdcentraler på den indiska marknaden, stängde nyligen en nyemission på runt 3 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att “sälja så mycket man kan” när Indien håller på att digitalisera hela sjukvården.

Indiska myndigheter håller på att driva igenom en digitalisering av hälso- och sjukvården i landet. En digital plattform sätts upp där läkare, laboratorier, apotek och sjukhus ska ansluta sig. Läkarna blir tvungna att skicka recept digitalt vilket är en stor omställning i Indien, där papper och penna oftast används.

– Myndigheternas plattform är i princip redan byggd och vår försäljning kan komma att explodera. Vår målgrupp är Indiens cirka tre miljoner privata kliniker för primärvård och två miljoner apotek, säger Henrik Uddén, Smartcare Analyticas ekonomichef, som grundade bolaget tillsammans med vd Surendra Kumar (tv).

Bolagets molnbaserade plattform, med tillhörande mobila appar för läkare och patienter, hanterar allt från tidsbokning och patientjournaler. Även apoteks- och laboratorietjänster ingår.

Smartcare Analyticas helägda dotterbolag i Indien sköter försäljningen. Förra året hade bolaget sin kommersiella start och har hittills 2.700 indiska läkare anslutna till plattformen.

– Årets mål för omsättningen är mycket högre än förra årets. Vi hoppas ha minst 50 säljare i Indien vid årets slut. Vi har bestämt oss för att inte expandera till nya länder förrän tidigast om ett år, säger Henrik Uddén.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget Smartcare Analytica, som sedan ett år tillbaka har sin digitala plattform för vårdcentraler på den indiska marknaden, stängde nyligen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.