fredag 29 september 2023

inloggad som

Voice Diagnostics bäddar för lansering

|  
|  

Voice Diagnostics, med dess grundare Louise Wrange som blev en av Rapidus 34:or i år, har stängt en bryggfinansiering på 1,5 miljoner kronor för att under våren lansera sin röstträningsapp till betalande kunder.

I investeringsrundan har LU Holding utökat sitt delägande och nya investerare är Sparbanksstiftelsen Skånes Riskkapitalstiftelse, som investerar i bolag under tidig utveckling. Utöver det har forskningsbolaget fått 500.000 kronor i företagslån från Almi Invest.

– Kapitalet kommer att hjälpa oss att göra en begränsad lansering där vi hamnar på App Store. Vi har en prototyp till IOS och det är den vi kommer att lansera under våren. Tidigare lansering har gällt betaversionen, Louise Wrange.

I den första omgången riktar sig appen till privatpersoner som behöver stärka sin röstuthållighet, artikulation och hörbarhet. Tanken är att produkten på sikt även ska fungera i sjukvården, som ett komplement till logopeder. Tekniken har enligt Louise Wrange även potential att diagnosticera sjukdomar som stämbandscancer, Parkinson och TBE.

Mette Carlbom

Voice Diagnostics, med dess grundare Louise Wrange som blev en av Rapidus 34:or i år, har stängt en bryggfinansiering på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad