fredag 29 september 2023

inloggad som

Köpenhamnska Eivee vill erövra Skandinavien

|  
|  

Det köpenhamnska startuppbolaget Eivee fick nyligen ett kapitaltillskott på 30 miljoner danska kronor från Seed Capital för att accelerera tillväxten. Nu säger bolaget till Rapidus att det ska fördubbla antalet anställda i år och erövra hela den skandinaviska marknaden för att minska företagens CO2-utsläpp.

Eivee bildades 2020 i Köpenhamn och har utvecklat en integrerad inköps- och hållbarhetsplattform åt organisationer. Just nu har företaget 30 anställda som sköter mjukvaruutveckling, sälj, inköp och strategi.

– Vi förväntar oss att fördubbla vårt team innan året är över. Vi stärker våra kärnkompetenser ytterligare med fokus på klimatrapportering och digital omställning, säger EIVEEs vd och medgrundare Peter Schack.

Tills vidare dominerar framför allt danska kunder som Rudersdal Kommun, Coloplast, PFA, Norlys och Falck. Det ska ändras i expansionen som även omfattar Sverige.

– Genom Seed Capitals investering är vi redo för snabb tillväxt av kundbasen över hela Skandinavien. Vårt mål är att bli den ledande plattformsleverantören för kostnadsbesparingar och CO2-rapportering, säger Peter Schack.

Eivee mäter reduktionen av CO2-utsläpp genom hela leveranskedjan som en konkurrensparameter när företagen får jämförbara siffror. Det är nödvändigt att ha en pålitlig, transparent och datadriven rapportering, menar företaget.

– Om du inte vet vad du köper så är det omöjligt att minimera din CO2-förbrukning. Sifforna ljuger inte, säger Peter Schack.

Keld Broksø

Det köpenhamnska startuppbolaget Eivee fick nyligen ett kapitaltillskott på 30 miljoner danska kronor från Seed Capital för att accelerera tillväxten. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad