torsdag 6 juni 2024

inloggad som

Dansk hållbarhetsstartup till Sverige

|  
|  

Uppstartsföretaget Reflow från Köpenhamn utvecklar IT-modeller för att mäta produkters hållbarhet. Enligt grundaren och vd:n Rasmus Elsborg-Jensen har bolaget i dag kunder i Danmark, USA, England, Tyskland och Norge – men än så länge inga i Sverige. Det ska de nu ändra på.

– Hittills har vi helt enkelt inte haft ett strategiskt fokus på Sverige, men det behöver vi ha nu, säger Rasmus Elsborg-Jensen till Rapidus.

Reflow kommer från den maritima industrin, men har i dag expanderat med ett stort antal andra produkter. Företagets plattform gör det enkelt att mäta det totala klimatavtrycket under en produkts och dess komponenters livslängd – och enkelt att dela informationen mellan kundernas värdekedjor.

Enligt Elsborg-Jensen finns det en världsomspännande marknad på flera miljarder för den här typen av klimatmätningar. Detta då företagen numera inte bara ska kunna hävda att de är hållbara, de ska också kunna visa det med mått och siffror.

Reflow har 14 anställda och hade 2021 ett positivt resultat på 90.000 danska kronor. Bland företagets investerare finns Innovationsfonden, Industriens Fond, Dansk Industri, Dansk Erhverv och Danmarks utrikesdepartement. 

Keld Broksø

Uppstartsföretaget Reflow från Köpenhamn utvecklar IT-modeller för att mäta produkters hållbarhet. Enligt grundaren och vd:n Rasmus Elsborg-Jensen har bolaget i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Greg ber om mer pengar

    Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

  • Storytel gjorde honom till ängel

    En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.

  • Sommarsvalka i ny Lundauppfinning

    Sensory Wind från Lunds universitets studentinkubator Venture Lab utvecklar en ny typ av fläkt som ska ge bättre svalka än vanliga fläktar. En prototyp testas på motionärer i Gerdahallen i Lund.