torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Polypeptide växer i Malmö…

Polypeptide Laboratories i Limhamn växte under förra året med nya kundprojekt inom utveckling och produktion av peptidläkemedel. I år installerar bolaget ny utrustning för att öka kapaciteten och kunna erbjuda fler kunder produktion av läkemedel som redan nått marknaden.

– Förra året gick riktigt bra med en omsättning liknande 2020. Vi hade en signifikant ökning i projektportföljen av kundprojekt som är i kliniska faser och har därför anställt fler ingenjörer samt ökat personalstyrkan i produktionen. Våra kunder finns framför allt i Danmark och Sverige. En av dem är Uppsalabolaget Novavax, där vi levererar en komponent till deras covidvaccin, säger bolagets vd Jens Fricke.

Limhamnsfabriken är en av sex fabriker för utveckling och legoproduktion av läkemedel som ingår i koncernen Polypeptide Group, som noterades förra året på den schweiziska börsen. Senaste årsredovisningen för Polypeptide Group, som kom i går, visar ökad omsättning med 26 procent till över 280 miljoner euro samt en 50 procentig resultatökning till 47 miljoner euro jämfört med föregående år.

Förra året byggde bolaget ut sina forskningslaboratorier, vilket enligt Jens Fricke fick stort genomslag och gav fler kundprojekt. I produktionen håller bolaget på att bygga bort flaskhalsar för att fler av kunderna ska låta produktionen vara kvar även när de nått kommersiell fas. Installationerna i Limhamn ska vara klara i år. Enligt bolagets hemsida söker man nu minst sju nya medarbetare inom olika områden.

Elisabet Ottosson

Polypeptide Laboratories i Limhamn växte under förra året med nya kundprojekt inom utveckling och produktion av peptidläkemedel. I år installerar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]