fredag 26 april 2024

inloggad som

Genombrottet väntar för Touchize

|  
|  

Mjukvaruföretaget Touchize hoppas på att ta ett stort kliv på den amerikanska marknaden när deras skräddarsydda applikation för e-handelsplattform Shift4Shop lanseras i höst. Samtidigt söker Malmöbolaget mer kapital för att marknadsföra applikationen Drag2Cart som optimerar e-handel på mobilen.

– Vi är i full gång med vår lansering och har stora förväntningar på den amerikanska marknaden. Våra applikationer är färdigutvecklade och just nu lägger vi alla våra resurser på försäljning och marknadsföring, säger Touchizes vd Jesper Deleuran.

Touchize har tagit fram en plug-in som gör det möjligt att dra produkter till en virtuell korg. Applikationen Drag2Cart, som tidigare hette Swipe2Buy, finns i dag på flera e-handelsplattformar, bland annat Shopify, Prestashop och Dandomain, som når flera miljoner webshoppar över hela världen.

Webshoparna kan välja att ladda ner Drag2Cart, och för varje nedladdning tjänar Touchize en slant. Enligt Jesper Deleuran ökar webshopparna sin försäljning, via mobil, i snitt med 30 procent med hjälp av Touchizes app.

– Själva appen ger en gamification-känsla och mer genuin användarupplevelse. Vi har sett att både köpesumman och antalet varor i korgen ökar hos de webshoppar som använder vår app, säger han.

Touchize grundades 2014 och har i dag kontor i Malmö, Stockholm, Köpenhamn och Palo Alto, Kalifornien. Förra året omsatte bolaget knappt 2,5 miljoner kronor med en förlust på 4,5 miljoner. Nu tar Touchize in ytterligare kapital för att nå ut till ännu fler webshoppar.

– Vi har en viss täckning hos våra nuvarande aktieägare men letar även efter nya investerare. Just nu har vi dialog med ett flertal potentiella investerare för att ta in mellan 500.000 och 3,5 miljoner kronor, säger Jesper Deleuran.

Sara Nkwe Assarsson

Mjukvaruföretaget Touchize hoppas på att ta ett stort kliv på den amerikanska marknaden när deras skräddarsydda applikation för e-handelsplattform Shift4Shop […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.