tisdag 23 april 2024

inloggad som

34orna Del VI: I kväll är det dags!

I kväll presenterar vi topp fem-kandidaterna i årets upplaga av 34orna. Det sker hos PwC i Malmö och i morgon kan ni som inte anmält er läsa om det i nyhetsbrevet. Nu laddar vi inför kvällens galej och presenterar de fyra 34orna som återstår innan förstafemman bjuds upp på scen. Som vanligt har vi både nya och gamla bekanta, från väldigt olika branscher.

De unga Helsingborgarna som utgör Heja Havre-trion Maja Szokolay, 20, Stella Heffler, 20, och Agnes Wallin, 20, har kommit långt sedan de utsågs till Årets UF-företag i Skåne så sent som 2020. Sedan dess har de bildat aktiebolag för sin snabbfixade havregrynsgröt, kommit in i MatSmarts sortiment, uppmärksammats av Ica som unga entreprenörer och utvecklat sitt eget e-handelskoncept. Ska vi gissa att de tar rygg på Färsking hos de stora kedjorna?

Vad har reklambyråverksamhet och vegansk baconkrydda gemensamt? Svar: Adam Mikkelsen, 32, kreatör på Odd Company och grundare till Raging Pig Company. Dessutom var han topp 5 på fjolårets lista. Reklambyrån fick rubriker genom att ta fram en klimatkampanj åt porrjätten Pornhub (!) medan den växtbaserade baconen lockat investerare från Hong Kong och släppt hypnosterapi som ska få folk att sluta äta kött. Vi vet inte vad Adam ska hitta på härnäst… och vågar knappt fråga heller.

 

Vd Hanne Pålsson, 32, och hennes Stylos Design blev försenade ett år med lanseringen av sina smarta trygghetslarm för äldre eftersom prototyperna inte kunde levereras i tid från Kina på grund av pandemin. Nu testas armbanden på ett äldreboende i Vellinge, en mindre kapitalrunda på två miljoner är på plats och företaget anställer i väntan på att produktionen ska börja i vinter – och den efterlängtade lanseringen under nästa år.

Vi kanske ska räkna upp vad Christoffer Pichler, 28, inte har gjort i stället för meritlistan? Hittills har han varit med och grundat Tailored Chemistry, som bygger på hans forskning, och spelutvecklaren Abcde Entertainment, sitter med i ytterligare fyra företag, har blivit doktor i förbränningsfysik, blivit programmerare på heltid, skrivit fantasytrilogin ”Revanianda” och håller på att göra dataspel av densamma.

 

I kväll presenterar vi topp fem-kandidaterna i årets upplaga av 34orna. Det sker hos PwC i Malmö och i morgon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad