lördag 7 september 2024

inloggad som

Nytt bolag lanserar skor av skräp

|  
|  

D’Bris heter bolaget som nu i veckan lanserar första uppsättningen av sina skor av återvunnen plast med sulor av gamla bildäck. Om bara några månader hoppas de ha nästa uppsättning klar. 

– Jag tycker att de är väldigt sköna. De är gjorda av ett kanvasmaterial som är gjort av 100 procent återvunnen plast och en tiondel av plasten kommer från havet, säger D’Bris Magnus Ekermann. 

Han grundade bolaget tillsammans med surfarkollegan Joseph Newcombe. Duon har hittills finansierat verksamheten, som de driver på sin fritid, med hjälp av en Kickstarter-kampanj. De fick in omkring 30.000 euro för att finansiera utvecklingen av deras första skomodell. 

Första uppsättningen består av cirka 500 par varav hälften ska gå till personerna som satsade på Kickstarter. Grundarduon ser det som en testlansering och hoppas sälja slut snabbt för att kunna producera minst det dubbla till våren. Lanseringen sker nu i USA, Australien och Europa. 

– Vår plan är att rikta in oss på surfmarknaden till att börja med. Surfare är rätt miljömedvetna, man upplever ju direkt klimatförändringarna till havs och stöter på all plast som finns därute, säger Magnus Ekermann. 

Han bor själv i Köpenhamn och hans medgrundare har sin bas i Kalifornien. Bolaget är dock registrerat i Malmö och skorna produceras i Spanien. 

Emiliano Strauss

D’Bris heter bolaget som nu i veckan lanserar första uppsättningen av sina skor av återvunnen plast med sulor av gamla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.