torsdag 25 april 2024

inloggad som

Malmökrögare startar digitalt koncept

Landets restauranger har som bekant drabbats extra hårt av pandemin och dess restriktioner. Men det finns de som hittar nya vägar när de vanliga tryter. Krögarna Pembert & Gustafsson i Malmö har tagit fram en ny typ av digitala matlagningsevent som, efter en lyckad start, ska sjösättas efter nyår.

I oktober öppnade Daniel Pembert och Tomas Gustafsson sin fjärde restaurang i Malmö, men snart kom de hårdare restriktionerna och omsättningen sjönk dramatiskt.

– Det blev som det blev och nu fick vi bara tänka om och se vilka vägar kan vi gå? säger hotellprofilen och Pembert & Gustafssons marknadschef Ulrika Andersson, tidigare bland annat affärsutvecklingschef på Orbital Systems.

– Vi funderade på vad vi är bra på och kom att tänka på våra “cook-a-long”-events, som är stort hos företag. Alla gör digitala möten nu så vi tänkte att vi gör en digital variant av det, säger tidigare landslagskocken Daniel Pembert.

En förfrågan från en företagskund var startskottet för att utveckla konceptet. Duon tog fram ett matlagningsevent över Zoom där drygt 50 deltagare fick råvaror hemlevererade. Sedan blev de guidade genom matlagningsprocessen av Daniel Pembert som också kunde hålla koll på deltagarna. I en tid av catering och take away kände de ett behov att särskilja sig.

– Det unika mötet, det är det som säljer, säger Ulrika Andersson som tror att de är först ut med den här typen av satsning.

Det första försöket gick så bra att de nu ska vidareutveckla konceptet som de kallar “Pembert & Gustafsson på Zoom” för en bred lansering i januari. Tanken är att det ska fortsätta även när pandemin har lagt sig. Då ska både privatpersoner och företag kunna ta del av konceptet från det egna köket. Själva maten får man dock äta i fred efteråt.

Mette Carlbom

Landets restauranger har som bekant drabbats extra hårt av pandemin och dess restriktioner. Men det finns de som hittar nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.