tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Internetstiftelsen öppnar mötesplats i Malmö

|  
|  

Den oberoende Internetstiftelsens huvudmål är att främja internets utveckling och samhällsnytta. På fredag öppnar man Goto 10 på Slagthuset i Malmö – en kostnadsfri mötesplats för evenemang, hackathon och allt arbete som rör internet – i samarbete med Mindpark.

– Det är en stor sak för oss på Internetstiftelsen att vi utökar utanför Stockholm där vi har vårt huvudkontor. Så vi gjorde en gedigen förstudie för att se i vilken vilken stad vi kan skapa mest nytta först. Då märkte vi att det i Malmö finns en väldigt intressant energi, utöver närheten till universitet och teknikföretag. När vi träffat olika aktörer i Malmö har det känts som att alla har en positiv energi och att hela startup-sfären tillsammans vill framåt för Malmös bästa. Det är ett tillväxtområde med högt intresse för nya idéer, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen, som ansvarar för satsningen i Malmö.

Evenemangen kan exempelvis vara kurser i programmering, möten med Vinnova eller föreläsningar. Konceptet Goto 10 etablerades i Stockholm 2017 och har sedan dess fått fler än 11.000 medlemmar och arrangerat runt 1.000 evenemang.

Lokalerna i Slagthuset kommer att innehålla mötes- och telefonrum, evenemangsytor samt utrustning för att spela in poddar och göra 3D-utskrifter. Dessutom samarbetar man med Mindpark som erbjuder kontorsytor i samma lokal. Innan öppnandet har Goto 10 i Malmö fått mer än 300 medlemmar.

– I Stockholm har vi ett eget co-working space men i detta fall valde vi att samarbeta med Mindpark som är experter på det, säger Jannike Tillå.

Emiliano Strauss

Den oberoende Internetstiftelsens huvudmål är att främja internets utveckling och samhällsnytta. På fredag öppnar man Goto 10 på Slagthuset i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.