lördag 27 april 2024

inloggad som

Corona ger rusning till rekryteringsapp

|  
|  

Malmöföretaget YouCruit trodde att coronakrisen skulle bli akut för deras tjänst Lanefinder, som hjälper amerikanska lastsbilsförare att byta jobb. I stället exploderade efterfrågan och nu ska YouCruit ta in tio miljoner kronor igen för att anställa fler säljare och kunna hantera alla nya kunder.

– Vårt kontor i Tampa behöver minst fyra säljare omedelbart, helst i går. Vi behöver ha amerikaner som svarar i telefon och sitter i samma tidszon, men vi har plats för några till i Malmö också. Just nu får vi tio nya åkerier som ansluter sig till Lanefinder varje dag, men vi hade kunnat ta många fler om vår support hunnit med det, säger YouCruits vd Mats Holmbäck.

I januari sökte YouCruit tio miljoner i bryggfinansiering och har fått in hälften av det kapitalet, enligt Mats Holmbäck. Men redan nu ska alltså företaget ta in ytterligare tio miljoner för att Lanefinder ska kunna möta efterfrågan. Appen är gratis för lastbilsförare, men åkerierna betalar för att använda tjänsten i sin rekrytering.

– Utan att ha marknadsfört appen har vi haft 4.000 installationer på ett par veckor nu. Normalt byter en genomsnittlig trucker jobb en gång om året i USA, men nu sker det ännu oftare. Alla restriktioner om hur mycket de får köra har hävts, Amazon anställer 100.000 personer och Walmart 150.000. Hela USA:s ekonomi står och faller med om transportsektorn fungerar, säger Mats Holmbäck.

Restaurangerna stänger ned även i USA, men då har leveranserna i stället flyttat till livsmedelsbutikerna där hamstrandet fortfarande pågår. Det betyder att lastbilsförarna söker nya åkare, som har de stora kedjorna som kunder – och åkarna behöver reservförare om något skulle hända.

– Just nu tar vi in ett företag som har 7.000 lastbilar. Skulle de få in viruset på sin terminal så behöver de 400 nya förare på en gång. Då kommer de till oss, förare kan ställa sig i kö för jobben redan innan det händer, säger Mats Holmbäck.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget YouCruit trodde att coronakrisen skulle bli akut för deras tjänst Lanefinder, som hjälper amerikanska lastsbilsförare att byta jobb. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.