söndag 25 februari 2024

inloggad som

Illusion Labs släpper spel i Appletjänst

Malmöbolaget Illusion Labs har släppt ett nytt spel på Apple Arcade. Way of the Turtle är ett plattformsspel som rör sig i en tredimensionell värld.

– Jag är väldigt stolt över just den här produktionen. Vi har gjort ett spel som vi länge velat göra, vi har samlat vår kunskap över åren i detta spelet, säger vd Marcus Dawson till Rapidus.

Spelet kommer enbart finnas till försäljning på nylanserade Apple Arcade. I teknikjättens nylanserade tjänst samlas olika spel som användaren får tillgång till genom att betala en månatlig summa. I spelen finns ingen reklam eller tillägg som kostar ytterligare pengar.

Illusion Labs har utvecklat mobilspel som Mr Crab, Bacon Escape, Touchgrind BMX och Labyrinth. Utvecklingen av ett nytt spel i Touchgrind-serien har lagts lite på is till förmån för Way of the Turtle, men kommer att återupptas nu när det nya spelet har släppts.

Ägare är grundare Carl Loodberg och Andreas Alptun. Runt 15 personer arbetar i Illusion Labs. I fjol minskade omsättningen från 20 till 15 miljoner kronor. Marcus Dawson uppger att siffrorna hittills i år ser bättre ut jämfört med ifjol.

Ytterligare ett skånskt spelbolag som knytet sig till Apple Arcade är Simogo.

Emily Binks

Malmöbolaget Illusion Labs har släppt ett nytt spel på Apple Arcade. Way of the Turtle är ett plattformsspel som rör […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.