fredag 17 maj 2024

inloggad som

Region Skåne satsar på AI-center

|  
|  

Region Skåne ska starta en sydlig nod i det nationella nätverket AI Innovation of Sweden. En del av syftet är att göra Skåne mer konkurrenskraftigt inom AI.

– I höstas var det en hel del varsel i Skåne, och då pekade företagen ut att man hade behov av snabbare digital omställning, säger Anna Jähnke (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Till en början satsar Region Skåne 1,5 miljoner kronor fram till 2021 på att först och främst identifiera vilka nischer man ska jobba med – samt hur satsningen ska organiseras och samfinansieras. Centret ska finansieras av såväl offentliga som privata aktörer.

– Vi beviljade medel till det här första steget för att definiera skånska styrkor på AI-området och sedan se vilka potentiella partner det finns i Skåne för att bilda centret. Målet är att skånska aktörer ska vara ledande inom tillämpad AI och bli erkända i de nischer de väljer att jobba med, säger Anna Jähnke.

AI Innovation of Sweden är en satsning från regeringen under ledarskap av Lindholmen Science Park.

Emily Binks

Region Skåne ska starta en sydlig nod i det nationella nätverket AI Innovation of Sweden. En del av syftet är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]