tisdag 30 april 2024

inloggad som

Ustwo värvar teknisk chef

Nu står det klart att Mikael Svensson tar över som teknisk chef på produktionsstudion Ustwo i Malmö sedan Bambusergrundaren Måns Adler lämnade posten i november. Parallellt har Ustwos nyetablering i Lissabon vuxit till nära tio medarbetare.

– Vi är i en process av att öppna en ny studio i Lissabon. Den har redan öppnat och där arbetar åtta till tio personer, säger Mick Cordero, vd för Ustwos svenska gren.

Mikael Svensson har rekryterats internt och tar över efter Måns Adler som numera arbetar på Malmö Stad där han leder en utvecklingsgrupp som arbetar med digitalisering.

Mick Cordero uppger för Rapidus att Malmöstudion håller på att ”rampa upp”. De senaste månaderna har en handfull nya medarbetare anställts.

– Vi arbetar bland annat med ett projekt som är hemligt och som berör internet of things. Det är ett stort projekt, ett två år långt engagemang med en internationell kund, säger Mick Cordero.

Ustwo finns i London, New York, Malmö och Sidney, och arbetar med bolag som BMW, Google, Jaguar och Facebook. Lokalt syns Skånetrafiken och danska ALK som utvecklar läkemedel mot allergier.

Omkring 75 personer arbetar vid Malmöstudion och globalt sysselsätter Ustwo 250-300 medarbetare. 2017 landade omsättningen på runt 70 miljoner kronor för dotterbolaget och ifjol omsatte hela Ustwo-gruppen drygt 30 miljoner brittiska pund.

Emily Binks

Nu står det klart att Mikael Svensson tar över som teknisk chef på produktionsstudion Ustwo i Malmö sedan Bambusergrundaren Måns […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad