lördag 20 april 2024

inloggad som

Minut sjösätter ny affärsmodell i Finland

Larmföretaget Minut från Malmö ska börja sälja sitt hemlarm via en finsk telekomoperatör. Detta är ett av två nya samarbeten som bolaget presenterar på mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona i veckan.

Genom avtalet i Finland får telekomoperatörens kunder tillgång till Minuts larmlösning genom att betala en månadsavgift till operatören.

– Samarbetet är det första av den här typen, men vi kommer att försöka sälja via fler teleoperatörer framöver. Vi siktar på en kostnad för slutanvändaren på tio euro i månaden, säger Nils Mattisson, grundare av Minut.

Han vill dock inte i förväg säga vilket finskt telekombolag det handlar om. Det andra samarbetet Minut ska presentera är med svenska bolaget Hedvig, som förmedlar försäkringar och automatiserar försäkringsärenden. Samarbetet innebär initialt att Minuts kunder får rabatt på Hedvigs hemförsäkring, men Minuts företrädare öppnar samtidigt för djupare samarbete framöver.

– Det som Hedvig försöker göra i försäkringsbranschen är vad vi försöker göra i larmbranschen, så det känns som en bra samarbetspartner, säger Buster Bark, affärsutvecklare på Minut.

På mobilmässan visar Minut upp en ny mobiluppkopplad larmenhet som har tagits fram i samarbete med Nordic Semiconductor, ett bolag som tillverkar chip för uppkopplade prylar.

Totalt har Minut sålt över 10.000 enheter. En av bolagets större installationer är i Nederländerna där ett försäkringsbolag sponsrade flera hundra enheter i ett bostadsområde med särskilt många låginkomsttagare.

Anders Frick

Larmföretaget Minut från Malmö ska börja sälja sitt hemlarm via en finsk telekomoperatör. Detta är ett av två nya samarbeten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.