fredag 17 maj 2024

inloggad som

Klartecken för Malmöbolags betallösning med bitcoin

|  
|  

Bit4M Payments blockkedjebaserade betallösning, som går under namnet PlingPay, kommer att lanseras för betalningar till och från Vietnam i nästa vecka.

En lansering av tekniken har varit på gång det senaste året, men har fördröjts av olika skäl: dels väntan på en tillståndsansökan att bli ett godkänt betaltjänstinstitut, men också som en konsekvens av svenska bankers policy gällande kryptovalutor.

PlingPay, som är paketerad som en app för konsumenten, kommer att köras skarpt i Vietnam, Chile och Brasilien i höst.

– Att det är just Vietnam som är först ut handlar om att vi haft rätt kontakter där med finansiella institut som tillhandahåller kryptovalutor, säger Bit4M Payments vd och grundare Martin Dalsenius som inte tycker man ska underskatta den vietnamesiska marknaden.

– Vietnam är på väg att bli det nya Thailand och det finns ett behov för europeiska företag som vill investera i landet att föra över pengar på ett smidigt sätt, men också för turister och pensionärer som lever där på vinterhalvåret, säger han.

Idén med PlingPay är att göra internationella betalningar snabbare och billigare än i dag, med hjälp av den blockkedja som reglerar transaktionerna för den digitala valutan bitcoin. Detta genom att koppla samman kunder med lokala banker och bitcoinväxlare, på ett sätt så att kunden inte ska behöva tänka på att det är just bitcoin som växlas under vägen.

Störst potential i välden för denna typ av transaktioner finns annars mellan USA och Latinamerika anser Martin Dalsenius, men den amerikanska marknaden i nuläget är alltför komplicerad att ge sig in på för Bit4M. Bolaget startade 2016 och har i dag tre anställda.

Magnus Erlandsson

Bit4M Payments blockkedjebaserade betallösning, som går under namnet PlingPay, kommer att lanseras för betalningar till och från Vietnam i nästa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad