söndag 3 december 2023

inloggad som

Cognibotics bildar dotterbolag i USA

LTH-avknoppningen Cognibotics bildade nu vid månadsskiftet ett dotterbolag i USA. Än så länge är en medarbetare på plats.

– Man får ju vara ett litet gäng därborta till att börja med. Vi är entusiastiska över att ha hittat en plats som erbjuder både en kreativ miljö och närhet till en intressant marknad och potentiella partners, säger vd Klas Nilsson till Rapidus.

Dotterbolaget är baserat i Brooklyn – mer specifikt på New Lab i Brooklyn Navy Yard. New Lab är en samlingsplats för entreprenörer med fokus på områden som robotteknik, AI och uppkopplade prylar. Centret tillhandahåller resurser som kontorsplats och möjligheter för medlemmarna att bygga prototyper.

Basen för Cognibotics är idén att öka industrirobotars precision genom att stresstesta robotarmens mekaniska leder och därigenom upptäcka förslitningar och glapp, fel som styrsystemet sedan kan kompensera för. Bolaget samverkar med ett antal aktörer i industrin, däribland ABB. Cognibotics finns i Lund och sysselsätter 17 personer. Bland ägarna syns Porte-Monnaie Venture.

Emily Binks

LTH-avknoppningen Cognibotics bildade nu vid månadsskiftet ett dotterbolag i USA. Än så länge är en medarbetare på plats. – Man […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad