måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Dux, Joint Academy och Fieldly

Familjeägda Malmöbolaget Dux möblerar om i ledningen. Charlotte Ljung, som varit chef för den nordiska verksamheten, lämnar posten för att istället ansvara för hotell Duxiana i Malmö, ett av bolagets fyra hotell. Hennes bror Henrik Ljung, som ansvarat för Dux utanför Norden, blir vd för hela koncernen. Dux huvudverksamhet är tillverkning av sängar och möbler. Koncernen har runt 300 anställda världen över och omsätter närmare en halv miljard kronor.

Petra Birkhofer, chef för Mincs inkubator i Malmö, går vidare till en tjänst som affärsutvecklare på Malmöbolaget Joint Academy, tidigare Arthro Therapeutics. Bolaget har lanserat en app som behandlar höft- och knäledsartros genom att ge patienten övningar och direktkommunikation med vårdpersonal. Joint Academy, med ett 30-tal anställda, tog nyligen in 65 miljoner kronor i riskkapital. På Minc tar affärsutvecklaren Jonas Jönsson över som inkubatorchef.

Rasmus Nervall, som är grundare och vd för Lundabaserade Adsensus dotterbolag Nordic Scaleups, är ny försäljningschef på Fieldly i Malmö. Fieldly har ett digitalt projektverktyg för byggbranschen som sålts till ett tiotal länder. Rasmus Nervall kommer att arbeta kvar på Adsensus på deltid fram till årsskiftet. Ansvarig för Nordic Scaleups blir Axel Larsson.

Rapidus

Familjeägda Malmöbolaget Dux möblerar om i ledningen. Charlotte Ljung, som varit chef för den nordiska verksamheten, lämnar posten för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.