fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Dux, Joint Academy och Fieldly

Familjeägda Malmöbolaget Dux möblerar om i ledningen. Charlotte Ljung, som varit chef för den nordiska verksamheten, lämnar posten för att istället ansvara för hotell Duxiana i Malmö, ett av bolagets fyra hotell. Hennes bror Henrik Ljung, som ansvarat för Dux utanför Norden, blir vd för hela koncernen. Dux huvudverksamhet är tillverkning av sängar och möbler. Koncernen har runt 300 anställda världen över och omsätter närmare en halv miljard kronor.

Petra Birkhofer, chef för Mincs inkubator i Malmö, går vidare till en tjänst som affärsutvecklare på Malmöbolaget Joint Academy, tidigare Arthro Therapeutics. Bolaget har lanserat en app som behandlar höft- och knäledsartros genom att ge patienten övningar och direktkommunikation med vårdpersonal. Joint Academy, med ett 30-tal anställda, tog nyligen in 65 miljoner kronor i riskkapital. På Minc tar affärsutvecklaren Jonas Jönsson över som inkubatorchef.

Rasmus Nervall, som är grundare och vd för Lundabaserade Adsensus dotterbolag Nordic Scaleups, är ny försäljningschef på Fieldly i Malmö. Fieldly har ett digitalt projektverktyg för byggbranschen som sålts till ett tiotal länder. Rasmus Nervall kommer att arbeta kvar på Adsensus på deltid fram till årsskiftet. Ansvarig för Nordic Scaleups blir Axel Larsson.

Rapidus

Familjeägda Malmöbolaget Dux möblerar om i ledningen. Charlotte Ljung, som varit chef för den nordiska verksamheten, lämnar posten för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.