söndag 19 maj 2024

inloggad som

Bildreferat: Nobelstiftelsens vd räknar med långvarig kris för Akademien

Jobbet som vd för Nobelstiftelsen har blivit betydligt tuffare än den tidigare riksbankschefen Lars Heikensten hade kunnat föreställa sig. Samtidigt som det förvaltade kapitalet skjutit i höjden har varumärkets status dalat, inte minst efter de uppslitande bråken inom Svenska Akademien. I år är utdelningen av litteraturpriset inställd och för publiken på torsdagens fullsatta Rapidusfrukost sade sig Lars Heikensten inte våga tro att blir någon utdelning nästa år heller.

Klicka här för att komma till ett snabbt referat med bilder från mötet, där Lars Heikensten även berättade om sin strategi för att få prispotten att växa samt varför han har sällskap på sitt arbetsrum av Alfred Nobels mamma.

I minglet på Skissernas Museum i Lund syntes bland andra Crafoordska stiftelsens vd Lennart Nilsson, Viktoria Kowal på arkitektbyrån Fojab och Lundabolaget Glos finanschef Marie Svensson.

Jobbet som vd för Nobelstiftelsen har blivit betydligt tuffare än den tidigare riksbankschefen Lars Heikensten hade kunnat föreställa sig. Samtidigt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]