måndag 20 maj 2024

inloggad som

Ikeaveteran och Symbal-grundare bildar nytt Malmöbolag

Medan Malmöbyrån Symbal Communication arbetar med förändringskommunikation, ska det nya bolaget Clearvision bygga förändringsmodeller för storbolag. Steve Dunnico, som tidigare arbetat med projektledning på Ikea, blir vd för Clearvision. Målet är att vara 15–18 anställda i slutet av nästa år.

– Vår idé är att leverera förändring mer effektivt. Att vårt digitala verktyg är kompatibelt med befintliga grafdatabaser och molntjänster är en nyckelaspekt av det, säger Steve Dunnico till Rapidus.

Han beskriver verktyget som ett Legobygge. Det kan handla om att korta beslutsvägar, omfördela resurser eller gå igenom en digital omställning. Steve Dunnico utvecklade modellen under 1990-talet, under sitt arbete som konsult för bland andra brittiska försvarsdepartementet. Tillsammans med Symbal-grundaren Peter Gustafson ska de nu lansera verktyget som en molnbaserad tjänst riktad mot storbolag.

– Vi ser tydliga länkar, men Clearvision har ett annat affärsområde och ligger därför som ett eget bolag, säger Symbals vd Peter Gustafson.

Steve Dunnico kommer senast från Ikea, där han bland annat lett införandet av ett nytt kassasystem för Ikeas samtliga varuhus. Förutom grundartrion, som också består av den brittiske utvecklaren Martin Keefe, har Clearvision vid starten fyra medarbetare som alla kommer från Symbal. Bolagen delar också lokaler i centrala Malmö.

Symbal Communication har 22 anställda. Bolaget hade 2017 en omsättning på 26,5 miljoner kronor, och gjorde en liten vinst på sista raden.

Felicia Frithiof

Medan Malmöbyrån Symbal Communication arbetar med förändringskommunikation, ska det nya bolaget Clearvision bygga förändringsmodeller för storbolag. Steve Dunnico, som tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.