måndag 29 april 2024

inloggad som

Acando bygger upp digital byrå i Malmö

|  , ,
|  

Hanna Elfvin, en av Malmöbyrån Kans grundare, ska driva IT-konsultbolaget Acandos satsning Itch i Malmö. I dagsläget arbetar en handfull personer på studion som ska växa till 15-20 medarbetare de närmaste åren, uppger Hanna Elfvin för Rapidus.

– En rekrytering för att bli ett mer komplett team ligger nära i pipelinen. För att kunna vara ett fungerande team behöver man på sikt vara 15-20, då pratar vi om ett och ett halvt års sikt, säger Hanna Elfvin till Rapidus.

Itch arbetar med såväl fysiska som digitala delar av en organisation, som hemsida, app, fysiska upplevelser och hårdvara, med digitalisering som den röda tråden.

– Vi kommer primärt jobba på den strategiska sidan och skapa digitala kundupplevelser med ett team av designer, strateger och UX-specialister. Den tekniska delen tar lite längre tid att rekrytera sig till. Det handlar om att skapa upplevelser som skapar affärer för slutkunden, som kan vara både konsumenter och andra företag, säger Hanna Elfvin.

Itch är runt 160 personer i Stockholm. Ifjol förvärvade Acando Stockholmsbyråerna Daytona och Transformator, som införlivats i Itch. Två Malmöbaserade medarbetare från Transformator arbetar numera i Itchs Malmöstudio, som till en början delar lokaler med Acando.

Acando sysselsätter cirka 2.000 personer i fem länder och är noterat på Stockholmsbörsen. Under första halvåret 2018 ökade omsättningen med 16 procent till 1,4 miljarder kronor.

Emily Binks

Hanna Elfvin, en av Malmöbyrån Kans grundare, ska driva IT-konsultbolaget Acandos satsning Itch i Malmö. I dagsläget arbetar en handfull […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.