onsdag 6 december 2023

inloggad som

IT-säkerhetskoncern expanderar i Malmö och världen

När Malmöbaserade IT-säkerhetsbolaget Coresec Systems köptes upp av holländska SecureLink inleddes en internationell expansion med utgångspunkt i Malmö. Nu har koncernen etablerat sig på alla de platser som fanns i sikte och räknar med att fortsätta växa i samma takt.

Sommaren 2016 genomfördes affären som gjorde Coresec Systems till en del av holländska koncernen SecureLink. Verksamheten i Malmö var en gång en del av IT-bolaget AddPro men knoppades av 2014.

– Det gick ganska snabbt efter uppköpet. Målsättningen var att etablera oss även i Storbritannien och DACH-regionen vilket vi gjorde ganska direkt, säger Johan Andersson, operativ chef för hela SecureLink-gruppen.

SecureLink sysslar med försäljning och anpassning av olika IT-säkerhetssystem samt övervakning och support av desamma.

I höstas öppnade koncernen dessutom ett kontor i Shanghai som ska serva deras kunder i Kina. Men det största operationella centret är alltjämt Malmökontoret med omkring 140 anställda, varav omkring 30 rekryterades ifjol. Totalt i Sverige har SecureLink 250 anställda.

– Vi verkar på en marknad som växer och utmaningarna för våra kunder kommer fortsätta. Dels i form av nya cyberattacker, dels genom höjda regulativa krav, säger Johan Andersson.

Enligt Johan Andersson kommer tillväxten fortsätta i samma takt de närmsta åren. Och även om det inte finns några konkreta planer på nya uppköp i regionen är han övertygad om att Malmökontoret kommer fortsätta växa organiskt i flera år framöver.

– Marknaden i DACH och Storbritannien är betydligt mer fragmenterad än våra övriga marknader, så om det är någonstans vi vill stärka vår närvaro så är det framför allt där. Men all vår tillväxt inom Europa ger också bränsle till Malmökontorets tillväxt, säger Johan Andersson.

2017 omsatte SecureLink omkring 2,5 miljarder kronor globalt, varav knappt 700 miljoner kronor kom från den svenska grenen. Malmökontoret är ett av koncernens två huvudkontor.

Emiliano Strauss

När Malmöbaserade IT-säkerhetsbolaget Coresec Systems köptes upp av holländska SecureLink inleddes en internationell expansion med utgångspunkt i Malmö. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad