lördag 3 juni 2023

inloggad som

Fredagsläsning: Rapidus toppnyheter i november

I början av månaden kunde vi berätta att omtalade LTH-avknoppningen Acconeer spikat en listningsemission på 150 miljoner kronor inför sin kommande notering. I veckan meddelade bolaget att emissionen blivit kraftigt övertecknad.

I övrigt har vår rapportering präglats av en rad intressanta satsningar. Jayway bygger ett nytt labb i Köpenhamn med inriktning på smarta hem tillsammans med ett dotterbolag till Samsung, Aventure-sfären pumpar in 17 miljoner kronor i DoubleGood och går skarpt i USA med aktivt bordsvatten framtaget i Lund, Sol Voltaics dubblar sin lokalyta genom att ta över gamla Maxlab. Och Almi Invest Syd satsar pengar i Helsingborgsbolaget Hoofstep och dess uppkopplade grimma som kartlägger hästens rörelsemönster.

Slutligen har vi avslöjat att Karl-Axel Granlunds miljardimperium gjort en andra investering på ett år i ett innovationsbolag i Öresundsregionen genom att gå in som ägare till YouCruit, något som även föranledde en djupdykning i veckans snabbanalys.

Länkarna går till Rapidus fullmatade arkiv med över 10.000 artiklar och analyser om regionens innovativa näringsliv. Klicka här för att logga in och gå på upptäcktsfärd.

Trevlig adventshelg!
/Rapidus-redaktionen

I början av månaden kunde vi berätta att omtalade LTH-avknoppningen Acconeer spikat en listningsemission på 150 miljoner kronor inför sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl