torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Fredagsläsning: Rapidus toppnyheter i november

I början av månaden kunde vi berätta att omtalade LTH-avknoppningen Acconeer spikat en listningsemission på 150 miljoner kronor inför sin kommande notering. I veckan meddelade bolaget att emissionen blivit kraftigt övertecknad.

I övrigt har vår rapportering präglats av en rad intressanta satsningar. Jayway bygger ett nytt labb i Köpenhamn med inriktning på smarta hem tillsammans med ett dotterbolag till Samsung, Aventure-sfären pumpar in 17 miljoner kronor i DoubleGood och går skarpt i USA med aktivt bordsvatten framtaget i Lund, Sol Voltaics dubblar sin lokalyta genom att ta över gamla Maxlab. Och Almi Invest Syd satsar pengar i Helsingborgsbolaget Hoofstep och dess uppkopplade grimma som kartlägger hästens rörelsemönster.

Slutligen har vi avslöjat att Karl-Axel Granlunds miljardimperium gjort en andra investering på ett år i ett innovationsbolag i Öresundsregionen genom att gå in som ägare till YouCruit, något som även föranledde en djupdykning i veckans snabbanalys.

Länkarna går till Rapidus fullmatade arkiv med över 10.000 artiklar och analyser om regionens innovativa näringsliv. Klicka här för att logga in och gå på upptäcktsfärd.

Trevlig adventshelg!
/Rapidus-redaktionen

I början av månaden kunde vi berätta att omtalade LTH-avknoppningen Acconeer spikat en listningsemission på 150 miljoner kronor inför sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]