torsdag 25 april 2024

inloggad som

Länsförsäkringars innovationsbolag går med i Mobile Heights

Klusterorganisationen Mobile Heights värvade nyligen Länsförsäkringar Skånes innovationsbolag LFant som ny medlem. Det är det senaste tillskottet i en organisation vars mobiltelefoniprofil blir allt suddigare.

– Det är jättespännande för oss. Vi har ju inte arbetat med försäkringsbranschen innan så det blir ytterligare en breddning, säger Mobile Heights vd Ola Svedin.

Sedan Ola Svedin tillträdde för två år sedan har Mobile Heights värvat fler företag från andra områden än mobilsektorn, exempelvis låsjätten Assa Abloy, teknikkonsultbolaget WSP och förpackningsföreningen PackBridge. Under samma period har organisationen gått från omkring 60 medlemmar till närmre 100 i dag.

– Utgångspunkten för åtta år sedan, när organisationen bildades, var mobiltelefoni. Men efter det har det varit en resa för att bredda vårt fokus till hela området IT och kommunikation, och framför allt företag som sysslar med digitalisering, säger Ola Svedin.

Mobile Heights har dessutom ambitionen att få ett starkare fäste i Helsingborg. Förutom LFant, som har sitt säte i staden, har organisationen hittills lyckats knyta till sig bland annat finansteknik- och telekombolaget Smart Refill, mjukvarubolaget Dark Matter, Öresundskraft och självaste Helsingborgs stad.

LFant är ett dotterbolag till Länsförsäkringar Skåne som grundades i slutet av förra året för att, genom egen utveckling eller partnerskap, leverera innovationer till koncernen. Under ledning av vd Lisa Olsson gick LFant också nyligen med i föreningen Fintech Öresund som är tänkt att fungera som en hub för bolag som sysslar med mjukvaruteknik för finansiella tjänster.

Emiliano Strauss

Klusterorganisationen Mobile Heights värvade nyligen Länsförsäkringar Skånes innovationsbolag LFant som ny medlem. Det är det senaste tillskottet i en organisation […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.