tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Norskt kontraktsforskningsföretag etablerar sig på Medeon

Kontraktsforskningsbolaget Link Medical Researchs svenska gren öppnar ett kontor på Medeon i Malmö, som blir företagets andra adress i Sverige. Den stora efterfrågan på bolagets tjänster i södra Sverige och i Danmark är orsaken till etableringen, uppger Sverigechefen Jan Hellqvist för Rapidus.

Link Medical Research är inriktat på konsulttjänster, framför allt till mindre företag, i hela kedjan från tidig utveckling till kliniska prövningar av läkemedel och medicintekniska produkter. Bolaget grundades i Norge på 1990-talet, har filialer i Kista utanför Stockholm sedan 2008, i Danmark och i Tyskland, och har totalt ett hundratal anställda. Link Medical är ett av två bolag i hela Norden som har detta breda tjänsteutbud, där det andra är Lundabaserade TFS. Det menar Jan Hellqvist som tidigare var Nordenchef för just TFS.

Sedan Jan Hellqvist började på Link Medical i januari i år har antalet anställda i Sverige vuxit från 6 till 17 personer.

– Vi är säkra på att vi kommer att växa ännu mer väldigt fort. Tidigare har bolagets marknadsföring varit minimal och jag som känner marknaden väl vet att efterfrågan på våra tjänster är stor, säger han till Rapidus.

Malmökontoret har fyra anställda – konsulter med inriktning mot kliniska prövningar och regulatoriska frågor för läkemedelsbranschen.

Elisabet Ottosson

Kontraktsforskningsbolaget Link Medical Researchs svenska gren öppnar ett kontor på Medeon i Malmö, som blir företagets andra adress i Sverige. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad