fredag 3 maj 2024

inloggad som

Mindpark expanderar till Hyllie

I början av 2019 får kontorshotellet Mindpark i Helsingborg en filial i Hyllie i södra Malmö. Bland annat siktar projektledaren Sanna Kahlström in sig på att locka konsultbolag och underleverantörer till de IT-företag som redan finns i stadsdelen.

I Helsingborg hyser Mindpark i dag ett 80-tal företag på 2.500 kvadratmeter, allt ifrån egenföretagare inom kommunikation och webbutveckling till offentliga aktörer som Livsmedelsverket. Kontorshotellet i Hyllie blir på 1.500 kvadratmeter.

– Vi kommer ha ett relativt likt klientel, med viss inriktning mot underleverantörer till de större IT-bolag som flyttat till Hyllie, säger Sanna Kahlström till Rapidus.

Hon är vd för bolaget Open Community Concept, som driver Mindpark, men ska framöver främst arbeta med Mindparks expansion utanför Helsingborg. Vd-posten övertas av Helene Tigerström, i dag verksamhetsansvarig.

Mindparks Malmöfilial kommer finnas i Castellums nybygge Eminent, på totalt 9.500 kvadratmeter, som presenterades i somras och ska stå klart i januari 2019. Utöver Mindpark är Boozt klara som hyresgäster. Det noterade e-handelsbolaget kommer hyra 4.900 kvadratmeter, en rejäl uppskalning jämfört med Boozts nuvarande lokaler i Hyllie.

Erik Olausson

I början av 2019 får kontorshotellet Mindpark i Helsingborg en filial i Hyllie i södra Malmö. Bland annat siktar projektledaren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.