onsdag 24 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Exini, Tüv Rheinland och Krinova

Magnus Aurell slutar som vd för Ideonbolaget Exini Diagnostics efter att ha slutfört sammanslagningen av bolagets verksamhet med amerikanska Progenics Pharmaceuticals. Exini, som har 15 anställda, köptes ut från börsen av Progenics 2015 och blir nu en forskningshubb för utveckling av mjukvara för medicinsk bildanalys till Progenics produkter. Chef för Lundaverksamheten blir Progenics vd Mark Baker.

Tyska Tüv Rheinland har värvat Anders Nordlöf som chef för sitt nystartade svenska dotterbolag, med bas i Lund. Under våren har Tüv Rheinland köpt Sony Mobiles gamla testlabb för radiokommunikation från Tech Mahindra. Anders Nordlöf har ett förflutet från U-blox i Malmö och Sony Mobile. Tüv Rheinland, som omsatte 1,9 miljarder euro 2016, arbetar med tester och certifiering inom en lång rad olika teknikområden.

Tidigare chefen för LU Open, Helene Vogelmann, ska börja som projektledare på Krinova i september. Hon ska bland annat leda 23-miljonersprojektet Tillväxt i östra Skåne som har finansiering från EU:s socialfond, Region Skåne och en rad kommuner i området. Helen Vogelmann går från konsultbolaget Impact Galaxy, som hon grundade förra året tillsammans med bland andra förre universitetsrektorn Per Eriksson.

I dag stod det även klart att Charlotta Alegria Ursing tar över som vd på Minc efter Mårten Öbrink, något vi noterade i redaktionsbloggen Högerkanten under förmiddagen. Ursing har de senaste åren arbetet på Innovation Skåne med att hjälpa tidigare Sony Mobile-anställda starta bolag.

Rapidus

 

Magnus Aurell slutar som vd för Ideonbolaget Exini Diagnostics efter att ha slutfört sammanslagningen av bolagets verksamhet med amerikanska Progenics […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad