måndag 5 juni 2023

inloggad som

Motig emission ger Idogen 43 miljoner

I början av maj rapporterade Rapidus att teckningsgraden sjunkit för majoriteten av de noterade innovationsbolag i Öresundsregionen där det finns en tidigare kapitalresning att jämföra med. Samma tendens märks tydligt hos Lundabaserade läkemedelsbolaget Idogen, som på fredagsmorgonen offentliggjorde utfallet i vårens nyemission.

Initialt fick Idogen bara in 51 procent av de pengar bolaget hade hoppats på, men tack vara garantier slutade teckningsgraden på 80 procent. Det kan jämföras med Idogens listningsemission våren 2015, som var betydligt mindre men som i gengäld blev kraftigt övertecknad.

Efter emissionskostnader får Idogen in knappt 43 miljoner kronor. I kombination med färska EU-medel om 2,9 miljoner euro ska det räcka för att “kunna driva utvecklingsarbetet med högsta fart mot vår första kliniska studie i hemofili A som planeras starta under nästa år”, skriver vd Lars Hedbys i morgonens pressutskick.

Den relativt låga teckningsgraden kan dock få följdeffekter för Idogen. Utöver nytryckta aktier ingick framtida teckningsoptioner i emissionen, optioner som kunde gett Idogen uppåt 226 miljoner under 2018 och 2019.

Idogen utvecklar läkemedelskandidater för att bota och förebygga autoimmuna sjukdomar samt minska avstötningsproblem vid transplantationer. Längst gånget är ett projekt inom blödarsjuka, hemofili A, där antikroppar kan förhindra befintlig behandling. /Erik Olausson

 

I början av maj rapporterade Rapidus att teckningsgraden sjunkit för majoriteten av de noterade innovationsbolag i Öresundsregionen där det finns […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl