måndag 29 april 2024

inloggad som

Skånskt teknikbolag fusionerar med Stockholmsstudio

Frankly Consulting, med huvudkontor i Malmö, går samman med samarbetspartnern Howl. Med fusionen i hamn räknar ledningen med att omsätta 70 miljoner kronor i år och utöka kundbasen i USA rejält.

Frankly grundades 2011 av fyra tidigare utvecklare på Nokia i Köpenhamn och har med åren växt till knappt 40 anställda, de flesta med en bakgrund från Sony Mobile, Ericsson eller Blackberry. Bolaget är inriktat på teknik- och produktutveckling av allt från danska Jabras öronsnäckor med inbyggda pulsmätare till omskrivna Stockholmsbolaget Volumentals 3D-scanner för fötter.

– Volumental är i grunden ett mjukvarubolag så vi tog hand om deras hårdvaruutveckling och produktion. Vi fokuserar mycket på uppdrag där hårdvara möter mjukvara, säger Franklys vd Claes Lundin.

Frankly har länge samarbetat med designstudion Howl och delar redan lokaler med Howl i Malmö och Stockholm. Det fusionerade bolaget ska gå under namnet Above Agency och ledas i tandem av Claes Lundin och Howls nuvarande vd Filip Sauer.

– Det speglar vår filosofi att teknik och design är lika viktiga. Vi kommer också ompositionera oss en del, vara med tidigare i utvecklingsprocessen och utöka våra tjänster inom till exempel affärsutveckling och servicedesign, säger Claes Lundin.

Above Agency kommer initialt få runt 70 anställda i Malmö, Stockholm och kinesiska Shenzen. Men den närmaste framtiden hoppas Claes Lundin framförallt på den amerikanska marknaden.

– Vi har ett antal kunder där nu och gör en storsatsning på öst- och västkusten, säger han.

Som Rapidus tidigare berättat fördubblade Frankly omsättningen det senaste räkenskapsåret till 33 miljoner kronor. Utöver rena konsultarvoden tar Frankly ibland betalt genom royalty-ersättning eller genom att bli delägare i bolagen de jobbar för. Exempelvis har Frankly en andel i Malmöbolaget Ear Labs, som utvecklat öronproppar för simmare och surfare. Frankly har just sålt av en tidigare ägarpost i likaledes Malmöbaserade Radinn.

Liksom Howl och Frankly kommer Above Agency ägas av personer aktiva i bolaget.

Erik Olausson

Frankly Consulting, med huvudkontor i Malmö, går samman med samarbetspartnern Howl. Med fusionen i hamn räknar ledningen med att omsätta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.