fredag 3 maj 2024

inloggad som

Skånskt teknikbolag tvingas i konkurs

Det skånska teknikbolaget Notizo hoppades sätta sin prägel på framtidens kontorslandskap med en uppkopplad dörrskylt. Nu har tremannabolaget tvingats i konkurs efter en konflikt med en underleverantör.

Notizo grundades 2015 av Niklas Ericson, Daniel Kraus och Ericsson-veteranen Johan Lindén. Bolagets dörrskylt är gjord av så kallat e-papper, som även används i e-boksläsaren Kindle. Skylten har en batteritid på 12-18 månader och kan styras med en molnbaserad mobilapp. Det gör det enklare att byta ut texten på många skyltar samtidigt och ger kontorsinnehavaren möjlighet att lämna meddelande på skylten.

Bolaget pilottestade tekniken på Ideon och var på väg att göra detsamma på kontoret hos ett bolag i Göteborg. Nu har Notizo istället begärt sig själva i konkurs.

Niklas Ericson vill inte ge så många detaljer men säger till Rapidus att Notizo hamnade i konflikt med en underleverantör, vilket gjorde det omöjligt att fortsätta.

De tre grundarna finansierade verksamheten på egen hand samt med innovationsstöd från Almi.

Erik Olausson

Det skånska teknikbolaget Notizo hoppades sätta sin prägel på framtidens kontorslandskap med en uppkopplad dörrskylt. Nu har tremannabolaget tvingats i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.