måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya pengar till svensk-dansk teknik för hjärtstopp

Köpenhamnsbaserade Neurescue, med utvecklare i Lund och Malmö, är på vippen att avsluta en finansieringsrunda. Bolaget utvecklar teknik för hjärtstoppspatienter och har det senaste året attraherat 5,5 miljoner danska kronor från danska Innovationsfonden, Seed Capital och affärsänglar.

Neurescues apparat förs in i stora kroppspulsådern via låret och kan med en fjärrstyrd ballongutvidning styra om blodflödet till framförallt hjärtat och hjärnan. Det minskar blodflödet till andra organ i kroppen men ger större chans att rädda patientens liv på olycksplatsen.

Målet är att tekniken ska vara enkel nog att kunna används av alla läkare, sjuksköterskor, ambulanspersonal och annan vårdpersonal som hanterar hjärtstoppspatienter.

Neurescue har nyligen värvat den svenska läkaren Peter Sebelius till ordförande. Han är en veteran i branschen efter att 2011 har sålt en kardiologiprodukt till amerikanska medicinteknikjätten Medtronic.

Neurescues vd Habib Frost bekräftar att bolaget är på väg att ta in ytterligare pengar men vill inte ge fler detaljer.

– Vi försöker hålla en låg profil och jag vill inte kommentera något förrän alla papper är påskrivna. Det kommer ta ytterligare 2-3 veckor, säger han till Rapidus.

Klik er for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Köpenhamnsbaserade Neurescue, med utvecklare i Lund och Malmö, är på vippen att avsluta en finansieringsrunda. Bolaget utvecklar teknik för hjärtstoppspatienter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.