onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Referat: Gränslös sköterska tackar nej till EU-bidrag

Det var ett ovanligt frukostmöte när Katrin Kisswani, ordförande på svenska Läkare utan gränser, stod som gäst. Ämnen som företagsamhet, karriär och arbetsmiljö fick lämna plats åt sådant som katastrof, humanitär hjälp och globalt ansvar.

Kisswani har själv arbetat mycket på fält och kunde bjuda på en sällsynt insikt i organisationens arbete, från insamlingarna till den medicinska assistansen. Med bilder och anekdoter från hennes resor till länder som Syrien, Haiti och Liberia lyckades hon beröra publiken.

– Det gäller att ha fokus på fältet, försöka vara känslolös även om det är omöjligt. Det går ju inte att stanna upp och fundera, det hinner man inte utan det får jag ta när jag kommer hem igen, säger Katrin Kisswani.

Klicka här för ett snabbt referat med bilder från mötet. I vimlet syntes bland andra Euan Scott från kanadensiska ambassaden i Stockholm, Camilla Stéen som är nybliven kommersiell kundansvarig på Stena Fastigheter, samt författaren Katia Wagner som är aktuell med en ny bok om utsatta barn.

Det var ett ovanligt frukostmöte när Katrin Kisswani, ordförande på svenska Läkare utan gränser, stod som gäst. Ämnen som företagsamhet, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad