fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Triomed, Vasakronan och Alite International

Lundabolaget Triomed, som utvecklar en bärbar dialysapparat för njursjuka och hjärtsviktspatienter, har möblerat om i styrelsen. Ledamoten Mats Wahlström kliver upp som ny styrelseordförande. Han har tidigare haft ledande positioner på Gambro samt sitter i styrelsen för Getinge och Alteco Medical. Ny ledamot är Juan Bosch som varit utvecklingschef på Gambro samt är professor vid George Washington University. Vd sedan i höstas är Patrick Greatrex.

Ivana Stankovic tar över som affärsområdeschef i Malmö för fastighetsbolaget Vasakronan. Hon efterträder Anna Stenkil som blir kvar inom Vasakronan som chef för region Öresund. Ivana Stankovic kommer senast från Wihlborgs där hon var chef för kommersiella fastigheter.

Malmöbaserade IT-bolaget Alite International värvar en ny digital chef i George Achillias. Han var tidigare strategichef på Wipro Digital och kommer fokusera på struktur och planering inför Alite Internationals globala expansion, som Rapidus tidigare raporterat om.

Rapidus

Lundabolaget Triomed, som utvecklar en bärbar dialysapparat för njursjuka och hjärtsviktspatienter, har möblerat om i styrelsen. Ledamoten Mats Wahlström kliver upp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.